Valikko Sulje

Kilpailijoiden kommentit klassisen voimanoston SM-kisoista

Aiemmassa jutussa lupasimme julkaista kilpailijoiden kommentit ja tuntemuksia viime viikonlopun kisoista. Molempien vastauksista voidaan todeta yhteenvetona, että kumpikin oli tyytyväinen suorituksiinsa. Pyysimme Amandaa ja Maria vastaamaan samoihin kysymyksiin kuin Masters kisaajia viime marraskuussa.

 1. Mitä tavoitteita olit asettanut ennen kisaa?
 2. Miten valmistautuminen sujui?
 3. Miten itse kisat menivät ja miten onnistuit tavoitteissasi?
 4. Miten tästä jatketaan eteenpäin?

Amanda Ojala

 1. Tavoitteeni oli pudottaa painoluokka -63kg -> -57kg ja yrittää pitää sama tulostaso kuin ylemmässä painoluokassa. Tavoitteenani oli saada kilpailukokemusta ja tehdä onnistunut ja ehjä kilpailusuoritus.
 2. Yleisesti ottaen koronapandemia on vaikeuttanut omaa voimannostouraani, koska olen harrastanut voimannostoa vasta noin kaksi vuotta. Kansallisia kilpailuja ei juurikaan ole järjestetty, joten kilpailukokemuksia on saanut kartuttaa suoraan SM-kilpailuista. Harjoittelukausi sujui hyvin ja alempi painoluokka (-57kg) tuntui luontevammalta minulle.
 3. Olen erittäin tyytyväinen suoritukseeni. Kilpailu eteni suunnitelmien mukaisesti ja jäin vain 5kg aiemmin saavuttamastani yhteistuloksesta ylemmässä painoluokassa. Kilpailuni kohokohta oli tekemäni uusi ennätys penkkipunnerruksessa.
 4. Alempi painoluokka (-57kg) todettiin minulle oikeaksi painoluokaksi. Suunnitelmana on osallistua seuraavaksi kansallisiin kilpailuihin ja saada lisää kilpailukokemusta. Harjoittelun osalta keskitytään erityisesti parantamaan takakyykyn sekä maastanoston tekniikkaa ja tulosta.

Mari Mäkelä

 1. Olin asettanut tavoitteekseni yhteistuloksen 320 kiloa. Ykköstavoitteenani oli kuitenkin saada vain onnistuneita ja hyväksyttyjä nostoja, koska kyseessä oli ensimmäiset kisani. Tuo 320 kilon yhteistulos oli lähinnä kakkostavoite.
 2. Valmistautuminen sujui vaihtelevasti. Päätös lähteä kisaamaan tuli loppukesästä 2021. Katselin mahdollisia kisoja, joihin voisin osallistua. Vuodenvaihteessa olin kuitenkin kovassa flunssassa kaksi kertaa peräjälkeen ja helmikuussa iski korona. Koronasta selvisin onneksi nopeasti ja parin viikon jälkeen pääsin taas treenaamaan. Kyllä nuo sairastelut kuitenkin vaikuttivat valmistautumiseeni, mutta kokonaisuutena olen silti todella tyytyväinen.
 3. Ensimmäiset kisani, joten jännitti todella paljon. Jännitys kuitenkin kaikkosi aina, kun astuin lavalle, ja lopulta sain siitä hyvin energiaa. Ylitin asettamani tavoitteen 320 kilon yhteistuloksesta 7,5 kilolla. Kyykyssä ja penkissä sivusin omia ennätyksiäni ja maastavedossa paransin omaa ennätystäni 3 kilolla. Eli en voi olla muuta kuin tyytyväinen. Kyykyssä sain onneksi kolmannella nostolla paikattua toisen noston mokan. Siitä jäi hyvä mieli jatkaa kisoja. Olen kyykännyt paljon peilin edessä ja sen kautta seurannut kyykyn syvyyttä, joten nyt jännitti kyykätä ilman peiliä. Pakotin itseni niin alas, että kyykyt varmasti hyväksyttäisiin.
 4. Tämä kisa oli vähän sellaista ihmettelemistä ja kokemuksen hankkimista. Ainakin nyt tuntuu siltä, että treenaaminen on tosi kivaa ja onnistuin kisoissakin hyvin, joten ajattelin jatkaa kisaamista. Täytän tänä vuonna 40 vuotta, joten seuraavat kisat ovat sitten Masterseissa.